Diagnostiek: testen, observaties en advies

Diagnostiek als extra handvat voor het meten, evalueren en voorspellen van leer- en ontwikkelingsprocessen.

Meten is weten. Donker | educatie.
Diagnostiek is onmisbaar in het Nederlandse moderne (passend) onderwijs.
Diagnostiek aanvragen

Iedereen Maatwerk

Basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs kunnen terecht voor diagnostiek: algemeen advies, testen, observaties of een second opinion. Ook voor groepen.

Experts

Aangeboden diagnostiek wordt uitgevoerd door gekwalificeerd onderwijspedagoog drs. A.S. Donker. Soms worden collega psychologen en (ortho)pedagogen ingezet.

Onderwijs Expertise

Naast kunde in diagnostiek is uw vaste contactpersoon een onderwijsexpert. De onderwijspedagoog kan zodoende ook goed inzicht en advies geven op onderwijsgebied.

Prettige Werkwijze

Samen met uw contactpersoon bepaalt u de planning. Een intake, de diagnostiek en nabespreking op voor u handige data, tijden en locaties. Ook tijdens weekenden en vakanties.

Extra Checklist

Gratis inschrijven

Vrijblijvende offerte

Concurrerende tarieven

Geen opzegtermijn

Geen kosten achteraf


NIO

De NIO is een intelligentietest voor onderwijsniveau. Dat wil zeggen dat de NIO op basis van de geteste intelligentie, potentie van de leerling een advies geeft over het juiste niveau van voortgezet onderwijs. Van praktijkonderwijs tot en met VWO.

Meer informatie
NIO aanvragen

WISC-III

De Wechsler IQ test heeft als doel het bepalen van de algemene intelligentie.

Meer informatie
WISC-III aanvragen

Adviesgesprek

Een adviesgesprek behoort tot de mogelijkheden. U zit bijvoorbeeld al tijden met een onderwijsvraag en komt er binnen uw huidige kringen niet uit. Soms is het voor u en school niet mogelijk te achterhalen wat een goede volgende stap is in het leer- en ontwikkelingsproces van de leerling. Een adviesgesprek kan het nodige inzicht geven en kan een start zijn van een plan van aanpak.

Adviesgesprek aanvragen


Diagnostiek op maat

Binnen uw school heeft u dit vast al eens meegemaakt: u zou graag een kind of een groep testen, maar heeft hier gewoonweg niet het personeel, de materialen of de tijd voor. Wij kunnen hierin een oplossing bieden.

U kunt altijd informeren naar mogelijkheden die niet specifiek beschreven zijn op de website. Het kan natuurlijk altijd zijn dat de wensen van uw school niet exact hetzelfde zijn als het algemene aanbod. Maatwerk is vaak mogelijk. Sterker nog: het is niet ongebruikelijk dat meerdere tests nodig zijn om een “totaalplaatje” te creëren. Zo kunnen aanvullende tests nodig zijn om bepaalde bevindingen te bevestigen en/of uit te sluiten.

De testen worden afgenomen door gekwalificeerd onderwijspedagoog drs. A.S. Donker. Tevens eindverantwoordelijke en contactpersoon van BijlesGezocht. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een grote hoeveelheid aanvragen, worden collega psychologen en (ortho)pedagogen ingezet voor de afname.

De aanvraag van één of meerdere testen verloopt via het aanvraagformulier onderaan de pagina. Hierin kunt u gedetailleerd aangeven wat uw wensen zijn.

Hieronder vindt u informatie over de NIOWISC-III (beide intelligentietests) en observaties. Naast deze vormen van diagnostiek voor o.a. niveaubepalingis het ook mogelijk andere (aanvullende) onderzoeken aan te vragen, zoals een TRF en YSR waarbij zowel docent als leerling een vragenlijst invullen omtrent het gedrag van de leerling. Een SEV ter ondersteuning van de TRF en YSR omtrent de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerling. Tevens kan gedacht worden aan de PMT-K-2 voor het meten van de prestatiemotivatie of de CBSK voor het meten van de competitie-beleving bij een vermoeden van bijvoorbeeld faalangst. Ook schoolvragenlijsten en beroepen- en loopbaantest om de interesses van leerlingen te peilen behoort tot de mogelijkheden. Kortom: vraag gerust naar de mogelijkheden, deze zijn talrijk.

Sommige tests kennen zelfs een online variant waardoor het mogelijk is voor leerlingen, ouders of docenten om, via een veilige verbinding, de test vanaf een eigen pc, laptop of tablet in te vullen. De onderwijspedagoog ontvangt na afname direct de scores online.

Diagnostiek aanvragen

Adviesgesprek
€80,- per uur
 • Gratis inschrijving
 • Prijs is all-inclusive
 • 0% BTW
NIO
€250,- per test
 • Gratis inschrijving
 • Prijs is all-inclusive
 • 0% BTW
WISC-III
€650,- per test
 • Gratis inschrijving
 • Prijs is all-inclusive
 • 0% BTW
Observatie
€90,- per uur
 • Gratis inschrijving
 • Prijs is all-inclusive
 • 0% BTW
Test op maat
€90,- v.a. prijs
 • Gratis inschrijving
 • Prijs is all-inclusive
 • 0% BTW
Online test
€50,- v.a. prijs
 • Gratis inschrijving
 • Prijs is all-inclusive
 • 0% BTW

Gerichte studiebegeleiding na diagnostiek

Individuele aandacht, succeservaringen, en zelfvertrouwen: betere resultaten

U bent niet de eerste en zult ook niet de laatste zijn die op zoek is naar bijles (of andersoortige studiebegeleiding). School krijgt steeds meer taken, grotere klassen en leerkrachten zitten binnen het “passend onderwijs” vaker met de handen in het haar. Scholen kunnen helaas niet altijd meer volledig voorzien in de door ouders verwachte onderwijs behoefte. Toch wordt er van de leerling verwacht topprestaties te leveren.  Bij ons is elke leerling van harte welkom. De leerling krijgt de verdiende aandacht die het op school soms niet kan krijgen door het gebrek aan individuele aandacht. De intensieve begeleiding die door ons geboden wordt is op maat, elke leerling is namelijk anders, en heeft baat bij een andere les aanpak.

Onze bijlesdocenten zijn juist goed in het door u aangevraagde vak en hebben er zelf plezier in; zij studeren, of zijn afgestudeerd, binnen het aangevraagde vakgebied. Zodoende hebben zij vakoverstijgende kennis. Zij dagen zichzelf dagelijks uit op het HBO of de Universiteit met complexere materie. Onze bijlesdocenten hebben ervaring in het geven van de door u aangevraagde bijles en zijn bekend met het curriculum.

Tot op heden hebben wij meer dan duizend leerlingen voorzien van individuele begeleiding. Met een geweldig resultaat: 100% slagingspercentage en een klantbeoordeling van 8,7. De individuele aanpak op maat levert een snelle kennistoename op, wat leidt tot nieuwe succeservaringen welke bijdragen aan meer zelfvertrouwen en betere schoolresultaten op de korte en lange termijn. – drs. Anton Donker, Oprichter, Directeur en Onderwijspedagoog

Wij ervaren dat, omdat onze bijlesdocenten zelf nog relatief jong zijn, zij sneller een leerling enthousiasmeren door de les aan te kunnen passen aan het referentiekader van de leerling. De leerling voelt zich sneller begrepen waardoor er een goede band ontstaat tussen bijlesdocent en leerling. Een mooie basis voor een plezierige en succesvolle samenwerking.

De bijlessen kunnen bij u op school, of bij ouders/leerling thuis, gegeven worden op voor u/hen prettige dagen en tijden. Iedereen heeft immers een drukke agenda. Hiervoor rekenen wij geen extra kosten. Dit geldt ook voor inschrijven, uitschrijven, verlengen, etc.. Bij onze prijs zit direct alles inbegrepen, vandaar dat wij een zeer concurrerende prijs-kwaliteit verhouding hebben. Geen addertjes onder het gras. Wij houden van transparantie.

Kortom: of het nu de basis is waaraan gewerkt wordt met de bijlesdocent tijdens de bijles of het slijpen van reeds vergaarde kennis, bijles en andersoortige studiebegeleiding zorgt voor meer zelfvertrouwen door de graduele succeservaringen, wat samen met betere kennis leidt tot betere resultaten en een verhoogde kans op slagen. En misschien wel het aller belangrijkste: geeft de leerling weer plezier in leren. Dat wil toch elke school?

Diagnostiek aanvragen

Skip to toolbar